een korte kennismaking

OVER MIJ EN DE PRAKTIJK

Visie

Het bijzondere van dit werk is het ontmoeten van veel verschillende personen met uiteenlopende vragen. Ik houd ervan samen uit te zoeken wat er aan de hand is. 

 Goede (lichamelijke en psychiatrische) diagnostiek vind ik belangrijk als basis van een oplossing. Naast het vaststellen van een klinische diagnose gaat het ook om úw  persoonlijk verhaal; welke waarden zijn voor u van belang, op welke manier wordt u belemmerd in uw dagelijks functioneren en wat houdt u op de been? Behandeling bestaat uit gesprekken (psychotherapie ) en indien nodig  medicijnen (farmacotherapie). Daarnaast heb ik aandacht voor lifestyle (voeding, bewegen, dagelijkse bezigheden). 

Ik denk dat lichaam en psyche onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan, in voortdurende uitwisseling. Vooral meemaken van (negatieve) levensgebeurtenissen in het verleden kunnen zich blijven uiten in lichamelijke reacties. Interventies om deze reacties te veranderen zijn technieken uit de sensorimotore psychotherapie, een lichaamsgerichte vorm van behandeling. Tevens gebruik ik technieken uit de acceptatie en commitment therapy en mindfulness based psychotherapie. Ook in mijn persoonlijk leven besteed ik aandacht aan mindfulness en lichamelijke gezondheid,  naast psychiatrie deed ik tevens een opleiding tot yogadocent. 

Annemieke van der Laan

Annemieke van der Laan

Psychiater

Mijn naam is Annemieke van der Laan, vrijgevestigd psychiater. Ik deed mijn opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit en werd psychiater bij Spatie Apeldoorn, inmiddels GGNet.

Sinds meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in de psychiatrie. Ik heb op veel verschillende plekken gewerkt, vaak in grote instellingen, zowel acute en langerdurende behandeling, jongeren en volwassenen. Langere tijd werkte ik binnen gespecialiseerde afdelingen voor mensen met eetstoornissen (De Ursulakliniek, Amarum) en bij een specialistisch centrum voor mensen met autisme (Dr. Leo Kannerhuis). Naast patientenzorg houd ik me ook bezig met onderwijs en nascholing aan artsen en andere behandelaren. 

 

Registratie

BIGnummer                      59045732401
Agb code zorgverlener    03068106
Agb code praktijk             94064849
KvKnummer                      66601282

 

Lidmaatschappen:
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
American Psychiatric Association
ADHD netwerk

IN DE REGIO

Samenwerking en Ketenpartners

Na intake wordt bekeken hoe de behandeling er uit gaat zien. Vaak worden er medebehandelaren betrokken.
De praktijk heeft samenwerkingscontracten met de volgende medebehandelaars: 

 • Mw. drs. E. de Boer, Systeem- en Relatietherapeute (EFT)
 • Dhr. J. Hartlief, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)
 • Dhr. M. Hermans, Psychotherapeut
 • Mw. C.A. Loth, Verpleegkundig Specialist
 • Mw. J. Maarse, Psychomotore Therapeut
 • Mw. M. Wagenaar, Creatief therapeut Drama
 • Dhr. Dr. H. Wessels, Klinisch neuropsycholoog
 • Huisartsen coöperatie regio Zutphen (HRZU)
 • HuisartsenZorg Oost-Achterhoek (HZOA)

samenwerking

Daarnaast werk ik graag samen met

  

 • Timmer Psychiatrie
 • GGZ Stedendriehoek
 • Psychotherapeuten Zutphen